Ds. Huisman: over een18e-eeuwse collega

Uitnodiging voor lezing op 14 mei a.s.

Dominee Cees Huisman komt uit de ‘GerGeminNed’ maar werd diep geraakt door een 18e-eeuwse liberale collega

ACHTERGROND
 ‘Als je elke zondag hoort “je moet bekeerd worden, maar het kan niet”, dan denk je: laat maar gaan’, dacht dominee Cees Huisman over de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Hij is de vader van Josje (K3) en schreef een boek over een 18e-eeuwse collega. Een verhaal over uitersten en de invloed van vaders op hun kinderen.
Een studerende twintiger die geen feestje overslaat, leuke meisjes ontmoet en geregeld pa om meer centen vraagt, omdat de gezelligheid wat duurder uitvalt dan begroot. Pierre Chevallier zou niet misstaan tussen hedendaagse studenten, maar hij leefde eind 18e eeuw. Zijn biograaf, Cees Huisman, weet hem levendig te schetsen. Ook dankzij een grote hoeveelheid openhartige brieven die vader en zoon Chevallier elkaar jarenlang sturen. Huisman reconstrueert daarmee het levensverhaal van de patriottische dominee Pierre Chevallier.
Opvallend detail in de studeerkamer van de 69-jarige emeritus predikant Cees Huisman: tussen de boekenkasten ontbreekt een bureau. Hij werkt met de laptop op schoot op een comfortabele bank.

uit Nederlands Dagblad van 16 januari 2023

Wanneer? Dinsdagmorgen 14 mei 2024
Waar? Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen
Tijdstip? 10.00 – 12.15 u. Zaal open vanaf 09.30 u. Koffie/thee staat klaar.
Entree? Gratis. Koffie/thee voor eigen rekening.

Voor wie? Voor iedereen die kennis wil maken met onze cursus Theologische verdieping voor geïnteresseerden (kortweg TVG Assen), voor jong en oud, van ver en dichtbij, kerkelijk of niet meer kerkelijk, gewoonweg dus voor iedereen.