tvgAssen                  

verrassend verfrissend verrijkend

Drie open dinsdagochtenden  en  één open donderdagavond

in het nieuwe seizoen 2020/2021 en iedereen is van harte welkom, waar u ook woont, ver of dichtbij; koffie/thee met iets lekkers staat altijd voor u klaar vanaf 09.30 of 19.30 u. Aanvang lezing: 10.00 of 20.00 u.  

1.     Dinsdagmorgen 25 augustus 2020: Workshop ‘God in de supermarkt’.

Alfred Slomp en Arjan Schoonhoven hebben het met ons over het wereldvoedselvraagstuk. Ontdek met hen de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg én dichtbij. Het initiatief Godindesupermarkt.nl wordt aanbevolen door Groene Kerken, Micha Nederland en Groengelovig.

2.     Donderdagavond 17 september 2020: Lezing met discussie ‘Angst voor aanslagen, fakkeldragers zijn er overal en altijd’.

Onze docent wereldgodsdiensten, Chris Dees, PKN-ambassadeur voor geloven in samenleven (GiS), laat door alle aanslagen van de laatste tijd heen de lefgozers zien, die vol goede moed en levenskracht voor tegengas zorgen. Een bemoedigend thema voor in de Vredesweek, spiritueel en krachtig voor elke week van ieder jaar!

3.     Dinsdagmorgen 05 januari 2021: Lezing met evt. proeverij ‘Wijn is een geschenk van de hemel en de aarde’  (Anselm Grün).

Ds.Bert van der Woude uit Winschoten is zowel een gepassioneerd theoloog als vinoloog. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de betekenis van het proeven van wijn. Daarom heeft hij zijn diploma als vinoloog gehaald om daarna als theoloog iets zinnigs over wijn te kunnen zeggen. Wijn is voedsel voor lichaam en ziel. Hoezo?

4.     Dinsdagmorgen 20 april 2021: Lezing over ‘Leven en spiritualiteit van Dag Hammarskjöld’.

Ds.Menso Rappoldt van de Grote of Pancratiuskerk in Emmen leest al enkele jaren met een groep mensen uit het in 1963 verschenen boekje ‘Merkstenen’, een bundel mystieke, zeer persoonlijke dagboekfragmenten, een soort testament, waar hij vanaf zijn jeugd tot zijn dood aan had gewerkt. Hij was secretaris-generaal van de VN van 10 april 1953 tot 18 september 1961 toen hij stierf als gevolg van een vliegtuigongeluk tijdens zijn vredesmissie in Congo.
--------------------------
Foto's van de openingsbijeenkomst van het nieuwe studiejaar 2019-20 waar sprak ds. Corry Nicolai uit HeerenveenVoog. Maak een website.